hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Komplex terápiatámogató programok: az eredményes betegkapcsolat

Bizonyított tény, hogy a professzionális terápiatámogató programoknak köszönhetően a megfelelően és folyamatosan tájékoztatott, terápiájukat hosszú távon betartó páciensek milyen szerteágazó előnyöket hordoznak. Nemzetközi példák sora igazolja, hogy azok a gondosan felépített stratégiák, következetesen végigvitt terápiatámogató programok, amelyek a beteget a jobb compliance-ra ösztönzik, mérhető módon jelentősen javíthatják a beteg egészségi állapotát, csökkentik az egészségügyi kassza kiadásait, és hosszú távú márkahűséget építenek.

Ezen stratégiák megvalósítható és kézzelfogható eredményeket nyújtó akciókra való lefordítása azonban összetett, és e területen speciális tapasztalatot igénylő feladat. A DayMed Kft., amely 4 esztendeje elsőként vállalta fel a compliance management speciális területének szakértő gondozását, kiváló eredményekkel és referenciákkal büszkélkedhet.

Daymed: Komplex terápiatámogató programok

A DayMed Kft. a nemzetközi know-how és a magyar piacon szerzett tapasztalatok felhasználásával fejlesztette ki a komplex terápiatámogatás rendszerét, amely megfelel a magyar jogrendszernek, illetve a hazai területen tevékenykedő gyógyszergyárak etikai normáinak. A cég a noncompliance problémáját komplexen kezeli, az egyedi noncompliance tényezők pontos analízisétől a stratégiai tervezésen át a teljes körű kivitelezésig, beleértve a betegeket tájékoztató anyagok szakemberek általi elkészítését, ellenőrzését, a beteghez történő rendszeres és kontrollált eljuttatását is. A DayMed 2007 óta folyamatosan több mint 50 000 beteg és tucatnyi terápiás terület gyógyszergyártói számára dolgozott ki komplex compliance management programstratégiát, és valósította meg azokat a gyakorlatban. Csak 2010-ben eddig különböző kommunikációs csatornák igénybevételével kb. 152 000 közvetlen betegkontaktus valósult meg, mérhető eredményekkel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gondosan előkészített és megvalósított programok segítségével a ki nem váltott gyógyszerek aránya jelentősen csökkenthető, a terápia megkezdése és folytatása mérhetően pozitívan befolyásolható, és hatására a betegekben hosszú távú terápiás hűség alakul ki. A személyre szabott terápiatámogató programok eredményeként a compliance-ráta 6–12 hónap távlatában 75–91%-os (a betegek ezen százaléka van ez idő elteltével is a szakorvos által előírt meghatározott terápián), ami az átlagos, féléves 50%-os terápia elhagyáshoz képest kiugróan jó eredmény.

A DayMed compliance management programjainak fókuszában minden esetben a beteg áll. A program során a DayMed munkatársai – a kezelőorvossal szorosan együttműködve – különböző csatornákon pontosan időzített, konzisztens üzeneteket juttat el a betegnek, amelyek közérthető módon erősítik a szükséges terápiás információkat, és motiválják őt a terápia további, pontos és folyamatos követésére. A kommunikáció során nagy hangsúlyt kap a kezelőorvosuk által előírtak, a kontrollvizsgálatok betartásának fontossága. A programban együttműködő orvosok a gyakorlatban tapasztalhatják meg a programok hasznát: elégedett, a megfelelő időben visszajáró betegek, akik eredményei javulnak, és a folyamatos gondoskodást orvosuknak köszönik meg. A DayMed komplex terápiatámogató programjai kipróbált megoldásokat nyújtanak a gyógyszeripar noncompliance-ből eredő problémáinak kiküszöbölésére és elhárítására, így jelentősen jobb egészségnyereség és gazdasági növekedés elérésére.

 

További információ és kapcsolat:

www.daymed.hu – a komplex terápiatámogató programok szakértője.

A komplex compliance-javító, terápiatámogató programszolgáltatás engedélyhez nem kötött, jogszerű adatkezelésen alapuló tevékenység.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés