hirdetés
2021. január. 26., kedd - Vanda, Paula.

Kombinált vérnyomás- és koleszterincsökkentés fix kombinációban

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése. Ennek egyik eredménye, hogy mára már általánosan elfogadott mind a beteg, mind az orvos számára, hogy a szükséges vérnyomáscsökkentőket szedni kell. Sajnos ugyanez nem mondható el (ilyen határozottsággal) a koleszterincsökkentőkről. Ennek oka nem elsősorban az, hogy a koleszterincsökkentőkhöz képest az antihipertenzívumokkal végzett nagy vizsgálatok évtizedekkel előbb lettek – markáns mértékben – sikeresek, hanem egy, az egyértelmű bizonyítékokkal homlokegyenest ellenkező, igen erős és hatékony, sokszor pénzalapú, általánosan mérgező összeesküvés-elméleti propaganda-hadjárat. Ha az orvos (mégis) elhiszi, hogy a koleszterincsökkentésre általánosan szükség van, egy vérnyomás- és koleszterincsökkentő kombinációs tabletta alkalmazásával jobban át tudhatunk navigálni az evidenciák világából a gyakorlatba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. BAJNOK LÁSZLÓ, Pécsi Tudományegyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika, Endokrinológiai és Anyagcsere Tanszék, Pécs
a szerző cikkei

(forrás: Metabolizmus)

Aktuális kvíz

Szerezzen rovatunkkal december 31-ig 24 kreditpontot !

 

 

Első kvíz ( Töltse ki október 31-ig és 8 kreditpontot kaphat! )

 

Második kvíz (Töltse ki november 15-ig és újabb 8 kreditpontot kaphat! )

 

Harmadik kvíz (Hamarosan...) 

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk.

Már 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra.