hirdetés
2022. május. 22., vasárnap - Júlia, Rita.

Kombinált vérnyomás- és koleszterincsökkentés fix kombinációban

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése. Ennek egyik eredménye, hogy mára már általánosan elfogadott mind a beteg, mind az orvos számára, hogy a szükséges vérnyomáscsökkentőket szedni kell. Sajnos ugyanez nem mondható el (ilyen határozottsággal) a koleszterincsökkentőkről. Ennek oka nem elsősorban az, hogy a koleszterincsökkentőkhöz képest az antihipertenzívumokkal végzett nagy vizsgálatok évtizedekkel előbb lettek – markáns mértékben – sikeresek, hanem egy, az egyértelmű bizonyítékokkal homlokegyenest ellenkező, igen erős és hatékony, sokszor pénzalapú, általánosan mérgező összeesküvés-elméleti propaganda-hadjárat. Ha az orvos (mégis) elhiszi, hogy a koleszterincsökkentésre általánosan szükség van, egy vérnyomás- és koleszterincsökkentő kombinációs tabletta alkalmazásával jobban át tudhatunk navigálni az evidenciák világából a gyakorlatba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. BAJNOK LÁSZLÓ, Pécsi Tudományegyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika, Endokrinológiai és Anyagcsere Tanszék, Pécs
a szerző cikkei

(forrás: Metabolizmus)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Jogszabályfigyelő

A Magyar Tudományos Akadémia székháza ad otthont Budapesten a 2022-es Sclerosis Multiplex Világnapnak május 28-án.

Hiába kérte többek között a Magyar Orvosi Kamara is, hogy külön egészségügyi minisztérium feleljen a jövőben az egészségügyet érintő döntésekért, ez a jelek szerint nem fog megvalósulni.