hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Költségvetési főfelügyelőt kap a Sportkórház

A kormány az államháztartásról szóló törvény alapján költségvetési főfelügyelőt rendel ki egyebek között a Országos Sportegészségügyi Intézethez – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

A kormányhatározat szerint – mely a közzétételét követő napon lép hatályba – a kormány költségvetési főfelügyelőt rendel ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, az Országos Sportegészségügyi Intézethez, valamint a Munkaerőpiaci Alaphoz. A főfelügyelők megbízásáról a nemzetgazdasági miniszter gondoskodik.

Orbán Viktor miniszterelnök június 8-án a parlamentben, az első gazdasági akciótervet ismertetve jelentette be, hogy költségvetési felügyelőket küldenek ki a jelentős közpénzzel gazdálkodó intézményekhez, köztük azokhoz is, amelyek eddig intézményi autonómiát élveztek.

Információink szerint az Országos Sportegészségügyi Intézet vezetői a szaktárca által kezdeményezett – az ez évi június végi likviditási helyzetet tükröző – adósságfelmérés során úgy nyilatkoztak: nincs lejárt tartozásuk a beszállítóik felé, és mindösszesen közel 29 millió forintnyi, határidőn belüli, ki nem fizetett számlájuk áll a rendszerben.

A MedicalOnline kérdésére az OSEI főigazgatója, Soós Ágnes úgy nyilatkozott: nem kapott értesítést a költségvetési főfelügyelő kirendeléséről. 

Tinnyei Mária
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink