hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kiderülhet, hogy hatásos-e a sóterápia

Nagy számú populáción végeznek klinikai vizsgálatot annak érdekében, hogy alátámasszák a száraz sóterápia hatékonyságát, a kínai-magyar együttműködés részleteiről a PharmaOnline számolt be.

A légúti megbetegedések kiegészítő kezelésének, a száraz sóterápiának a hatékonyságát hivatott elátámasztani az a kínai-magyar klinikai vizsgálat, amelyet az Indiso International Kft., és a Newsummit Biopharma vállalat közötti együttműködési szerződés tesz lehetővé – írja a Trend FM nyomán a PharmaOnline. Mint azt az Indiso ügyvezető igazgatója, Gábor Tamás a műsorban elmondta, ekkora mintán még soha senki nem nem vizsgálta a száraz só belégzésének hatásait. A klinikai vizsgálatban kínai populáció mérete mellett nagy előnyt jelent, hogy az ázsiai ország városaiban kiugró mértékű a légszennyezettség, a lakosság 35 százaléka – ami 480 millió embert jelent – szenved allergiás szénanáthától, és 110 millió COPD-s beteg él.

A vállalat magyar egészségügyi partnerekkel is együttműködik a sóterápiát érintő kutatásokban, az Országos Közegészségügyi Központtal közös epidemiológiai vizsgálatuk jelenleg is tart. Gábor Tamás elmondta, ennek a vizsgálatnak az eredményeitől azt is remélik, hogy kialakulnak a száraz só terápia hazai standardjai és minimumfeltételei, ami azt eredményezheti, hogy csak szakszerűen üzemeltetett sóbarlangokban lehessen igénybe venni a terápiát.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés