hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

 

Klímaváltozás és öngyilkosság

A klímaváltozás miatti felmelegedésnek köze lehet az amerikai és mexikói öngyilkossági ráta emelkedéséhez – írja a USA Today nyomán az Index.

A Nature Climate Change szaklapban megjelent tanulmányra hivatkozva az Index arról ír, hogy a kutatók több évtizedre visszamenő hőmérsékleti és öngyilkossági adatok elemzése alapján erős összefüggést találtak az egyre melegebb idő és az egyre több öngyilkossági eset között.

Azt már régóta tudják a kutatók, hogy az erőszak és a konfliktusok a melegebb hónapokban járnak csúcsra. Solomon Hsiang, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem kutatója, a tanulmány társszerzője szerint most azt mutatták ki, hogy az emberek egy része ilyenkor nemcsak másokat, de saját magát is hajlamosabb bántani. Hsiang szerint ez lehet az első döntő bizonyíték arra, hogy a klímaváltozás jelentős hatást gyakorol a mentális egészségre.

A tanulmány fő megállapítása, hogy 1 Celsius-foknyi emelkedés a havi átlaghőmérsékletben az amerikai megyékben 0,7, a mexikói községekben 2,1 százalékos növekedéssel jár az öngyilkosságok számában. 2050-ig a klímaváltozás 9-40 ezer plusz öngyilkossághoz vezethet az Egyesült Államokban és Mexikóban.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink