2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kiváló Onkológiai Centrum 2017

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumának munkáját ismerték el a „Kiváló Onkológiai Centrum 2017.” kitüntető díjjal, adja hírül a Rákgyógyítás.

A „Kiváló Onkológiai Centrum 2017.” díjat a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) alapította, eredményt a Medicina Fórum konferencián hirdettek Budapesten. A 2017-es győztest prof. dr. Tímár József, a Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézet igazgatója jelentette be: a díjat prof. dr. Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályának megalapítója, a ma már egyesített centrumként, kiemelt onkológiai ellátóhelyként működő központ vezető főorvosa vette át.

Az elismerés annak a mintegy hatvan munkatársamnak szól, akik nap mint nap a betegek érdekében dolgoznak a fekvőbeteg osztályon, az ambulancián vagy a centrumhoz tartozó hospice részlegen. Az osztályunk viszonylag kicsi, 38 ágyas, ennek ellenére Magyarország egyik legnagyobb forgalmú onkológiai ellátóhelye. Nemcsak a területünkhöz tartozó budapesti betegeket fogadunk, hanem az ország minden részéből érkeznek pácienseink. A centrumban évente 6 ezer fekvőbeteget és 30 ezer ambuláns beteget látunk el – adott összegzést a Rákgyógyítás beszámolója szerint Bodoky György.

(forrás: Rákgyógyítás)
hirdetés

Könyveink