hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kitessékeli a biztonsági őr a zajongó beteglátogatókat

A betegekhez érkező látogatók közül néhányan nincsenek tekintettel másokra, előfordul, hogy tömegesen érkeznek egy-egy bent fekvőhöz, s zavarják a többi gyógyulni vágyó nyugalmát is - írja a Békés Megyei Hírlap. Körkép a megyei kórházak látogatási szabályairól.

— Az egészségügyi törvény szabályozza a beteg kapcsolattartási jogát, s ez kitér arra is, hogy a betegtársak jogát, a betegellátás zavartalanságát a látogatók jelenléte nem sértheti. A törvény előírásait maximálisan betartva, a kórház a saját házirendjében határozhatja meg e jogok gyakorlásának szabályait — bocsátotta előre dr. Nédó Erika.

A békéscsabai kórház orvos-igazgatója elmondta, hogy náluk a rövidített házirend az osztályokon kifüggesztve megtalálható, melyben az ajánlott látogatási rend is szerepel. Ez függ az adott osztályon zajló munkafolyamatoktól, munkaszervezéstől, de általában ettől eltérő időpontban sem korlátozzák a látogatást.

Az influenzajárvány miatt jelenleg a Réthy Pál kórház csecsemő- és gyermekosztályán, a szülészeten és újszülött-részlegen, az intenzív osztályon és az immunhiányos állapotú betegeket ápoló részlegeken van látogatási tilalom.

— Ha éppen nem dúl az influenzajárvány, általános intézményi szabály szerint a Pándy Kálmán megyei kórházban korlátlan a látogatás lehetősége. Ugyanakkor a kórház vezetősége arra kéri a látogatókat, hogy az éjszakai pihenés közben ne zavarják a betegeket, valamint a zavartalan betegellátás érdekében bizonyos gyógyítási, ápolási tevékenységek idejére hagyják el a kórtermeket.

A teljes cikk a Békés Megyei Hírlap oldalán olvasható.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés