hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Kiszorulunk a versenyből?

  Jelentős hátránnyal indulunk a gyógyszeripari befektetésért folyó harcban. Már a tavalyi esztendőben is többmilliárdos veszteséget okozott a kormány Magyarországnak azzal, hogy nem teremtett a befektetők számára vonzó környezetet. A gazdaságpolitikusok az ország jövőjét teszik kockára azáltal, hogy kizárólag csak a gyógyszerek ártámogatására elkülönített kassza megfékezésére koncentrálnak, és figyelmen kívül hagyják a potenciális befektetők érdekeit szem előtt tartó iparpolitikai szempontokat.
   Tudomásul kell vennünk: ha a kabinet nem változtat gazdaságpolitikáján, lemaradunk és kiszorulunk a versenyből. Ma ugyanis már nemcsak Európa más országaival, hanem Indiával és Kínával is meg kell küzdenünk a gyógyszerkutatásra, -fejlesztésre és -gyártásra fordítandó milliárdokért. Összeállításunkban az amerikai piacon észlelt globalizációs jelenségek mellett arról is beszámolunk, hogy a tavaly hatályba lépett gyógyszergazdaságossági törvény hatására a magyarországi gyógyszergyártók és forgalmazók befektetési hajlandósága miként változott.
 
 Panoráma a 8–9. oldalon

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Tinnyei Mária
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés