hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Kismamák figyelem – Segítség a zsebben! – Anya leszek mobilapplikáció

Pályázó: H2Online Kft.

Kategória: Mobilalkalmazás kategória

 Kategória győztes pályázat.

A projekt célja

A WEBBeteg.hu orvos-szakmai hátterét kihasználva egy orvosilag korrekt és hiteles, a felhasználók számára ingyenesen elérhető mobilalkalmazás létrehozása, amely hasznos információkkal segíti a várandós kismamákat a teljes terhesség során, valamint digitális terhesnaplóként is használható.

A program rövid leírása

A mobilalkalmazás főbb funkciói:

A mobilapp hétről-hétre hasznos információkkal szolgál a baba fejlődéséről, a kismama testében végbemenő változásokról és a szükséges orvosi vizsgálatokról. Ezen kívül az orvosi vizsgálatokhoz emlékeztetőket állíthatunk be, rögzíthetjük az éppen tapasztalt tüneteinket, digitális terhesnaplónkat pedig ki is nyomtathatjuk.

Legfontosabb adatainkat (testsúly, vérnyomás, derékbőség, vércukorszint, bokakörméret) rögzíthetjük és grafikonon követhetjük, az egészségügyi kockázatot jelentő mérési eredményeknél (pl. magas vérnyomás) pedig figyelmeztető üzenet jelenik meg;

Az utolsó menstruáció dátuma alapján kikalkulálhatjuk a baba várható születési dátumát, csillagjegyét, a névválasztó segítségével pedig megnézhetjük a Magyarországon anyakönyvezhető keresztneveket és azok jelentését. Az alkalmazás ezen kívül bevásárlólista funkcióval is rendelkezik, ahol könnyedén összeválogathatjuk a legfontosabb baba-kellékeket, sőt, a hagyományos „Megérkeztem” üzeneteket is elküldhetjük a segítségével a családtagok, barátok részére.

Kérdés, aggály esetén pedig dedikált védőnőtől, illetve orvos-szakértőtől kérdezhetünk.

Célcsoport

Várandós kismamák (3-40. terhességi hét), illetve potenciálisan várandós hölgyek (terhesség megállapítása előtti időszakban).

Eredmények

Android és iOS platformon együttesen közel huszonhétezer letöltést értünk el 2015. augusztus 27-ig, ami azt jelenti, hogy az alkalmazást körülbelül minden 5. magyar várandós kismama letöltötte (!). (Magyarországon évente körülbelül 90 ezer kisbaba születik).

http://design.h2online.hu/webdesign/bep/anyaleszek/index.htmlű

A pályázathoz tartozó prezentáció itt tölthető le!

 

(forrás: H2Online Kft.)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés