hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ember annyit nem egyeztetett a magyar egészségügyben, mint én!

Kinek fájhat a Semmelweis-terv?

A Semmelweis-tervben szereplő átalakítások végrehajtása fájhat egyes intézményeknek, orvsoroknak, és akár a betegeknek is nehézségeket okozhat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szócska Miklós, aki szerint építési telkekkel vagy szolgálati lakásokkal kellene az önkormányzatoknak ösztönözniük a rezidensek letelepedését.

Az egészségügyi államtitkár a rádiónak azt mondta, hogy a Semmelweis-tervben szereplő átalakítások végrehajtása fájhat egyes intézményeknek az erőforráskoncentráció miatt, az orvsoroknak, mert lehet, hogy valamennyivel messzebb kell utazniuk ahhoz, hogy a szakmájukat gyakorolják, és akár a betegeknek is nehézségeket okozhat, mert rögzített betegút lesz egy térségen belül.

Az államtitkár szerint fájhat a beszállítóknak is, amelyek nem egyedi alkuk mentén szállítanak majd be egy intézményekbe, mert azok tudatosan, a méretgazdaságosságra törekedve kemény áralkuban szerzik be a jövőben a termékeket.

Szócska Miklós arról is beszélt, hogy dolgoznak azon, hogyan állítható növekedési pályára az egészségügy, erről folyamatosan tárgyalnak az intézményekkel. Fontos, hogy még ebben az uniós ciklusban fel tudják használni az eu-s forrásokat.

Építési telkekkel vagy szolgálati lakásokkal kellene az önkormányzatoknak ösztönözniük a rezidensek letelepedését Szócska Miklós szerint, aki úgy véli: ha ezt szervezett formában kínálják fel nekik, "lehet, hogy eggyel beljebb leszünk".

Az államtitkár reagált Cser Ágnes vádjaira is. A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szerdai soros ülését követően az ülést levezető elnök, úgy nyilatkozott: "Szócska Miklós megtévesztette a miniszterelnököt, amikor azt mondta, hogy széles körű egyeztetést folytattak a Semmelweis Tervről."

Az InfoRádióban Szócska Miklós úgy fogalmazott: "Szerintem ember a magyar egészségügyben annyit nem egyeztetett, mint én, és ezek az egyeztetések nem értek még véget."

Az Aréna című műsorban elhangzott beszélgetés első felét itt, a második részét pedig itt hallgathatja meg.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés