hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kiépült a napelemes rendszer a Szent János Kórházban

A Szent János Kórház 2018 márciusától használatba veszi a Széchenyi 2020
Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási konstrukció keretein belül telepített korszerű napelemes rendszert.

Az Európai Unió Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése csaknem 113 millió forinttal támogatta a projekt megvalósulását. A fejlesztés során a kórház fő telephelyén a 6.os (ortopéd-traumatológia), a 11-es (szülészet-nőgyógyászat, a 12-es (műszaki osztály), a 17-es (fül-orr-gégészet, neurológia), valamint a 26-os (traumatológia) épületek, valamint a Budai gyermekkórház telephely épületének tetejére számos napelemtábla került fel a KEHOP 5.2.11.-16-2016-00092 ”Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” projekt keretén belül.

A napelemes rendszer üzemeltetésének köszönhetően a kórház nagyfogyasztású, modern orvostechnológiai berendezéseinek állandó magas villamos energia igénye nem kizárólag a drága hálózati energiáról, hanem a környezetbarát saját hálózatról is biztosítható. A rendszer optimális működése esetén évente több mint 10 millió Ft értékű villamos áramot képes előállítani.

A napelemek működése jelentős költségmegtakarítást eredményez,  emellett a környezetünk védelméhez is nagyban hozzájárul, ami által közelebb kerülünk az Európa Unió által meghatározott üvegházhatást okozó gázok csökkenéséhez is. A fejlesztésnek köszönhetően éves szinten körülbelül számottevően kevesebb szén-dioxid jut a légkörbe.

A kivitelezés zavartalan betegellátás mellett történt és időben fejeződött be.

(forrás: Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés