hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kiengedték Geréb Ágnest a házi őrizetből

Több mint három év után megszüntette a Fővárosi Ítélőtábla a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolt Geréb Ágnes házi őrizetét.

Papp Gábor, a szülész-nőgyógyász ügyvédje azt is közölte az MTI-vel, hogy: ügyfelével szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, ami a fővárosra és Pest megyére terjed ki.

Geréb Ágnest 2012 februárjában négy otthonszüléses ügy miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett  veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától.

A szülész a köztársasági elnökhöz fordult kegyelemért. Áder János államfő 2012 októberében úgy döntött, hogy csak Geréb Ágnes folyamatban lévő büntetőügyének jogerős bírósági lezárása után határoz arról, hogy kegyelmet ad vagy sem.

Geréb Ágnes első fokon folyamatban levő büntetőügyét 2012 decemberében kezdte tárgyalni a II. és III. kerületi bíróság, ebben felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással, kuruzslással és háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják. Utóbbival azért, mert a vád szerint három otthonszülés levezetését az előre látható kockázatok ellenére vállalta, és a felmerülő komplikációk ellenére is kitartott az otthonszülés mellett.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink