hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kicsit félek tőle – vallja az OpenAI vezetője

A ChatGPT-t fejlesztő vállalat vezérigazgatója szerint a technológia át fogja formálni az általunk ma ismert világot, írja az InfoStart.

Bár úgy gondolja, van benne veszély, olyan technológiának tartja, melyben potenciál van arra, hogy drasztikusan javítson életminőségünkön, derül ki Sam Altman ABC News-nak adott interjújából.

A ChatGPT további sorsában Altman szerint a szabályozó testületeknek épp akkora szerep kell hogy jusson, mint a társadalomnak: a visszajelzések segíthetnek elkerülni a jövőbeni, a társadalomra gyakorolt esetleges negatív hatásokat. A ChatGPT alig néhány hónapja érhető el, ám máris a legnagyobb növekedést elérő alkalmazás, amelyet valaha készítettek.

Havi 100 millió aktív felhasználót ért el néhány hónap alatt, miközben a TikToknak 9 hónapra, az Instagramnak pedig három évre volt szüksége ugyanehhez. A program nem tökéletes, de az amerikai ügyvédi vizsgán így is 90 százalékos teljesítményt ért el, közel tökéletes SAT-tesztet írt, mely a matematika érettségi amerikai megfelelője, és ma már a legtöbb programnyelven képes kódolni is. A legfrissebb program, a GPT-4 az első lépés egy hosszú úton: egy mesterséges általános intelligencia a cég távlati célja, amely átlépve egy küszöböt tulajdonképpen okosabb lesz az embernél. A GPT-4 egyelőre még csak limitált számú felhasználó számára elérhető, és a bétatesztelők közt látássérült emberek is vannak.

A teljes információ

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!