hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ki lesz az év háziorvosa?

Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatra folyamatosan érkeznek a jelölések a pályázat honlapjára.

Tavaly decemberben hetedszer indították el a szervezők „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát. A jelölések folyamatosan érkeznek – eddig Szolnokról, Mátraderecskéről. Kecskemétről, Pusztaföldvárról – a pályázat oldalára: személyes történetek helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, a hivatásuknak élő háziorvosokról és nővérekről.

Az hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

Ahogyan a kiírásban is olvasható, a díjat 10-10 háziorvos nyerheti el munkatársaival együtt - határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várják a pályázat hivatalos weboldalán, amely a www.evpraxisa.hu címen érhető el. Jelöléseket, gyógyulások történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2017. május 10-ig.

A zsűri tagjai: dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Béres József, a Béres Zrt. elnöke, dr. Száray Eszter háziorvos, a pályázat tavalyi, hazai nyertese, Sztankó Péter a Webbeteg főszerkesztője, valamint dr. Bedros J. Róbert, dr. Farsang Csaba, dr. Kásler Miklós, dr. Rurik Imre professzorok.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink