2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kezelések külföldön

Leginkább gyomorpanaszok és balesetek miatt szorulnak orvosi, kórházi kezelésre az egzotikus országokba utazók, hangzott el az InfoRádióban

Az egzotikus országokban általában csak meghatározott kórházakba lehet külföldi beteget szállítani – mondta a Mabisz Utasbiztosítási Bizottságának elnöke az InfoRádióban.

Általában alapítványi vagy amerikai érdekeltségű gyógyintézményekbe kerülnek a beteg utasok, ezek azonban lényeges magas költséghányaddal rendelkeznek egy műtét vagy baleseti ellátás során, mint ahogy azt az átlagturista gondolja” – mondta Horváth Péter.

Biztosítás hiányában mindent: a vizitet, az ellátást és a felírt gyógyszert is az utasnak kell fizetnie – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy Thaiföldön például gyakori a kéz-, lábtörés, mert mopedet bérelve az utasok nem gyakorlottan közlekednek.

Horváth Péter elmondta, minden biztosítónak van egy call centere, ahol éjjel-nappal, magyar nyelven segítenek a bajba jutott utasnak, orvost, mentőautót küldenek, intézik a kórházi ellátást, mindezt úgy, hogy a biztosító a költségeket már a felmerüléskor átvállalja.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink