hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Kéz a kézben megy orvoshoz a GE és a Microsoft

Saját technológiáit egyesítené a GE és a Microsoft, hogy az új vállalattal adatkezelő szoftvereket gyártson és forgalmazzon az egézségügy számára – írja a bitport.hu.

A Microsoft és a General Electric egészségügyi informatikai üzletága fele-fele arányban lesz tulajdonosa a vegyesvállalatnak. A cég olyan nyílt szoftverplatformot építene az iparági gyártók és szolgáltatók számára, amelynek révén azok új generációs klinikai alkalmazásokat fejleszthetnek, emellett saját megoldásokat is kínálna a már működő, különböző forrásokból származó egészségügyi IT termékek összekapcsolására – írja a gazdasági portál. Mindez olyan lehetőségeket teremtene – teszik hozzá – , mint amilyen például a páciensek egyszerű nyomon követése a kezelőorvos részéről, kiküszöbölve a várakozást és leletekkel való fel-alá rohangálást.

A globális szállítóként fellépő vegyesvállalatnak még nevet sem adtak, de a tervek szerint már 2012 első felében megkezdi működését. A szerdai bejelentés szerint Redmondban, a Microsoft szomszédságában lesz a központja.

A GE hagyományosan az orvosi képalkotás területén vitézkedett, de az elmúlt években már a kapcsolódó számítógépes rendszerek világába is belépett. Idén januárban indult el az Intellel közösen létrehozott, Care Innovations nevű vegyesvállalata, amely elsősorban az idősek és krónikus betegek ellátásának megkönnyítését célozza telegyógyászati megoldásaival. Az elmúlt időszak vállalati bejelentései általában is azt jelzik, hogy az egészségügyi informatika egyre csábítóbb az informatikai gyártók szemében.

(forrás: Bitport.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!