hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kevesebb várakozás, gyorsabb gyógyulás

2020-ig újabb 18 kórházban alakítanak ki egynapos sebészeti ellátást, a fejlesztésre mintegy 8 milliárd forintot szánnak, írja a Híradó.hu.

Egy évben 350 ezer olyan eset van az országban, amely egynapos sebészeti ellátásban kezelhető. Tavaly kétszer annyi beavatkozást végeztek egynapos ellátásban, mint 2010-ben, így a várólisták is rövidülnek – hangzott el a Híradó.hu szerint a Kossuth Rádió Napközben című műsorában. 2020-ig összesen 18 kórházban alakítanak ki egynapos sebészetet.

A kardiológia területén viszonylag kevés eljárás végezhető el egynapos ellátásban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben általában a szakorvos dönti el, hogy az adott beteg esetében elvégezhető-e a beavatkozás egynapos formában – mondta Andréka Péter főigazgató.

A kardiológián belül két eljárást választottak ki egynaposan is elvégezhető beavatkozásként, ha ezt a két eljárást a jelenleg hatályos szakmai irányelveknek megfelelően, a legmodernebb technikával végzik, ennek a két beavatkozásnak a legkisebb az otthoni kockázata – tette hozzá.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink