2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kétszázmilliós egészségügyi kutatás-fejlesztés az GE üzletágánál

A szívritmuszavar kezelésére indított 198 millió összköltségű kutatás-fejlesztési (k+f) projektet a GE Healthcare a budaörsi kutató-fejlesztő központjában - közölte a GE Hungary Kft. Healthcare üzletága.

A k+f programhoz a társaság 88 millió forint támogatást nyert el a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.

A Szegedi Tudományegyetem klinikájával együttműködésben zajló projekt célja olyan piacképes termék prototípusának elkészítése, amely a szívritmuszavarban szenvedőknek nyújt megoldást minimális invazív (katéteres) beavatkozással. Ez olyan költséghatékony megoldásokkal gazdagítja az orvostechnológiát, amely segíti a szívritmuszavarok eredetének felismerését, a kezelések tervezését és végrehajtását, illetve amivel a szükséges beavatkozás időtartamát is csökkenteni lehet.

A General Electric Healthcare divíziója több mint 46 ezer szakembert foglalkoztat a világ több mint 100 országában. Magyarországon 1997 óta tevékenykedik a GE Healthcare, s itt található a jelenleg 520 alkalmazottat foglalkoztató GE Healthcare kelet- és közép-európai regionális értékesítési- és szerviz központ is. A budaörsi kutató-fejlesztő központban jelenleg 180 mérnök dolgozik.