2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Kétszáz csapást mértek egészségügyi létesítményekre a háborúban

Tíz orvos meghalt és további negyven megsebesült a harcokban, több mint 40 kórház rombadőlt – írja a hvg.hu az ukrán egészségügyi minisztert idézve.

Eddig körülbelül kétszáz csapást mértek egészségügyi létesítményekre az ukrajnai háborúban – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója Kijevben. Mike Ryan elmondta: az értesüléseket továbbítják az illetékeseknek, hogy tisztázzák, háborús bűncselekményekről van-e szó.

A vészhelyzeti igazgató sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a háborús felek kötelesek kerülni az egészségügyi létesítmények elleni támadásokat.

Mike Ryan a WHO főigazgatójával, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal együtt utazott előre be nem jelentett látogatásra Kijevbe. A főigazgató hangsúlyozta: a WHO az ukránok oldalán áll. Egyúttal felszólította Oroszországot, hogy vessen véget a háborúnak.

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter szombaton azt mondta: tíz orvos meghalt és további negyven megsebesült a harcokban. „Több mint negyven kórház romba dőlt, és nem lehet őket újjáépíteni. Körülbelül ötszáz kórház megrongálódott, és használhatatlanná vált” – írja a hvg.hu az MTI nyomán.

(forrás: hvg.hu/MTI)
hirdetés

Könyveink