hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kétféle Milupa tápszert vonnak ki a forgalomból

Kétféle tápszert hívott vissza a forgalomból a Numil Kft. pénteken, mert a termékekben az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak a termékminták bevizsgálása során - közölte a cég kommunikációs ügynöksége, a Avantgarde Group Kft.

A tájékoztatás szerint a gyártó cég a kizárólag gyógyszertári forgalomban előforduló Milupa Komfort 1, jövő év március tizenhatodikai és jövő év április huszonegyedikei lejáratú, illetve a Milupa Milumil HA1 ez év december huszonkilencedikei és jövő év február huszonnegyedikei lejáratú termékeinek visszahívását rendelte el. A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő.

A vitaminok és ásványi anyagok megemelkedett mennyiségének legvalószínűbb következménye a tápszer elutasítása, a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt – írta a cég a közleményében. Közölték, bár a további széleskörű mintabevizsgálások során hasonló anomáliákat nem tapasztaltak, a Numil Kft. úgy döntött, hogy tekintettel a terméket fogyasztó gyermekekre, fokozott elővigyázatossággal kíván eljárni, ezért a tápszereket visszahívja. A cég jelezte: a visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező két termékre vonatkozik.

Tájékoztatásuk szerint a cég már felvette a kapcsolatot a termék forgalmazóival és tájékoztatták a hatóságokat is. A gyártó a termékeket visszaveszi és az árát megtéríti. Az érintettek a részletekkel kapcsolatban termékek csomagolásán is megtalálható 06 80 331-233-as zöldszámon érdeklődhetnek.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés