hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Két tudósnak elege lett

Vállalhatatlannak tartják az Orbán-kormány politikáját, intézkedéseit, ezért visszaadják a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagságát – derült ki a hvg.hu birtokába került dokumentumokból.

A Buenos Aires-i születésű Thomas Jovin szakterületei a molekuláris biológia és a biofizika, a németországi Göttlingben dolgozik, a Max Planck Társaság független kutatóhálózatához tartozó biofizikai kémiai intézet molekuláris biológia osztályát vezeti. 2007-től a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteleti tagja.

Lovász László MTA-elnöknek írt levelében jelezte, hogy nagy tisztelettel gondol számos magyarországi kollégájára, például Debrecenben dolgozó szakemberekre. Ugyanakkor nyilvánosan is szeretné bejelenteni, hogy az Orbán-kormány elnyomó intézkedései miatt kénytelen lemondani tiszteleti tagságáról.

A budapesti születésű Hernád István Róbert (Stevan Harnad) ugyancsak Lovász Lászlónak címzett, október 8-i keltezésű levelében hivatkozott Thomas Jovinra, és közölte, hogy ő is lemond az MTA-nál 2001 óta birtokolt külső tagságáról, ugyanilyen okokból.

Hernád István Róbert szakterülete a pszichológia, a kognitív tudományok professzora, Kanadában, a Québec-i Egyetemen valamint Nagy-Britanniában, a Southhamptoni Egyetemen dolgozik.

A teljes információ

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink