hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Két tüdőgyógyász szakorvos maradt az Uzsokiban

A hvg.hu szerint a tüdőgyógyászati osztály kapacitásainak "szélsőséges beszűkülése" miatt 34-ből 20 ágyat december 1-től szüneteltetnek.

A tüdőgyógyászati osztály kapacitásainak "szélsőséges beszűkülése" miatt 34-ből 20 ágyat december 1-től szüneteltetni kényszerülnek – írta Tóth Ferenc orvosigazgató a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház nevében a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK), hozzátéve: összesen két tüdőgyógyász szakorvos maradt a kórházukban nyugdíjazás és elvándorlás miatt.

Ezzel azt a kérelmüket indokolták, hogy a rendszeres ügyelet és a hajléktalan ellátás alól mentesítsék az intézményt. Ezt az NNK el is fogadta, így a keddi hajléktalan akut TBC-s és pulmonológiai betegellátásra december 1-től 31-ig az Üllői úti Semmelweis Egyetem Klinikai központot jelölték ki.

Tóth kérelmében hozzáteszi, hogy minden erejükkel dolgoznak a szakorvoshiány pótlásán és amint ez sikerül, az ügyeletet visszaveszik. Meglévő kapacitásukkal pedig a légcső és a hörgők megbetegedéseit kezelő bronchológiai készenlétet, illetve a tüdődaganatos betegek ellátását továbbra is vállalni tudják – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink