hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Két kórház megijesztette a hitelezőit

A nyilvánosság előtt kérik a kormány segítségét a kórházak beszállítói miután úgy vélik, adósaik csak lassan és csupán részben akarják megfizetni a tartozásukat. 

Az Orvostechnikai Szövetség azt követően fordult a nyilvánossághoz, hogy – mint írják – az elmúlt napokban a fekvőbeteg-szakellátó intézmények közül több is irreális ajánlattal fordult a beszállítóihoz. A javaslatok a fennálló tartozások fizetési határidejének 365 nappal történő meghosszabbításáról illetve a fennálló tartozások 50%-ának 10 havi részletben történő megfizetéséről szólnak. Ez utóbbi javaslatban nem szerepel ugyan nyíltan a tartozások 50%-ának elengedésére vonatkozó kérés, de véleményünk szerint a javaslat erre a szándékra utal – fogalmaznak a közleményben.

"A kórházaknak szállító vállalkozások a lehetőségeikhez mérten évek óta türelmes magatartással segítik a hazai egészségügy működését, de a feléjük fennálló lejárt tartozások mértéke és késedelmes megfizetése sok esetben már a működésüket és így az egészségügyi ellátást veszélyezteti" – írták.

Az Orvostechnikai Szövetség - amelynek 58 tagvállalata van - felkéri az egészségügyi kormányzatot, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően segítse a kórházak gazdálkodási gondjainak megoldásában.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a szövetség két intézménytől, a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórháztól és a Kalocsai Szent Ferenc Kórháztól kapott halasztási kérelmet.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink