hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Készül már Budán a szuperkórház

Az önkormányzat pénzzel is ösztönözné a Szent János kórház és a Kútvölgyi klinikai tömb összevonását, írja az Informed Pokorni Zoltán polgármester szavait idézve.

Egyeztetések kezdődtek az XII. kerületi önkormányzat, az egészségügyi kormányzat, valamint a Semmelweis Egyetem között arról, hogy a következő önkormányzati ciklus végére készüljön terv a Szent János kórház és a Kútvölgyi klinikai tömb integrált együttműködésére -erről a kerület polgármestere beszélt csütörtökön egy más témában tartott budapesti rendezvényen.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) hozzátette, lehetőséget lát az összevonásra, ezért azt a célt tűzték ki, hogy a következő önkormányzati ciklus végére terv készüljön arról, hogy egy integrált egyetemi oktatókórház jöjjön létre a két intézményből. Azt fogja javasolni az újonnan felálló képviselő-testületnek, hogy évente 50 millió forintot különítsen el a programra. A polgármester azt mondta, a pénzt csak akkor biztosítják, ha az egészségügyi kormányzat partner az intézmények szakmai összevonásábanolvasható az informed.hu-n.

(forrás: InforMed)
hirdetés

Könyveink