hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Kész a leltár

Úgy tűnik, az ez évre vonatkozó megszorító intézkedések után újabb „meglepetést” tartogat az a kormány elé került előterjesztés, amely jelentősen módosítja a 2010-re vonatkozó adózási szabályokat. A gazdasági stabilizáció megőrzése érdekében a pénzügyi tárca alapvetően a jövedéki adó és az eva mértékének emelése révén enyhítené a munkára rakódó terheket. Így jövő januártól várhatóan emelkedik a jövedéki adó: gázolaj esetében ez 7,6 százalék, a benzinnél pedig 10 százalék lesz. A cigaretta minimumadója 8,3 százalékkal, az alkoholtartalmú italoké 10 százalékkal nőhet az ideihez képest. Mint ismeretes, az eva 25-ről 30 százalékra nő.
  A jövedelmek után fizetendő adóterhek csökkennek: az szja felső sávhatára az idei 1,7 millió forintról 5 millió forintra emelkedne, az alsó adókulcs 18-ról 17 százalékra, míg a felső kulcs 36-ról 32 százalékra mérséklődne. Az adózók 91 százaléka az alsó adókulcs szerint adózna jövőre, ami az átlagos keresetnél 10 százalékos bérnövekedést jelentene. Az előterjesztés alapján 2010-ben 5 százalékponttal, azaz 27 százalékra csökken a munkáltatói járulék minden jövedelemre és megszűnik a tételes eho.

Az ez évi megszorítások hatásairól a 4. oldalon olvashatnak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Élő Anita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés