hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kérnek egy csepp figyelmet

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vasárnap a diabétesz világnapjához kapcsolódva  rendezi meg Budapesten családi napját, amelyen ingyenes szűrővizsgálatot is kínálnak.

Színpadi műsor, a gyerekeknek játék,  kóstoló Magyarország cukormentes tortájából, EgészségPiac, melyen számos kiállító várja egészséges ételekkel és új szolgáltatásokkal a látogatókat – néhány elem a vasárnapi kínálatból.

Ezen felül idén is bárki csatlakozhat Erős Antóniához, aki a hagyományos diabétesz sétát vezeti. A program célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszeres mozgással megelőzhető a diabétesz, a cukorbetegek számára pedig az életminőségükben hozhat jelentős javulást.

Fontos esemény az alapítvány szervezésében a Cseppont Patikahét is, amelynek keretében november 9. és 15. között jelentős kedvezménnyel vásárolhatók bizonyos egészségügyi mérőeszközök és tesztcsíkok több száz patikában országszerte, emellett az "egycseppes" gyógyszertárakban jelképes összegért bárki megmérettetheti a vércukorszintjét, és sok helyen a vérnyomását és a koleszterinszintjét is.

Az idén 10 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete, célja, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Magyarországon 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és feltehetően ugyanennyien nem tudnak betegségükről. A diabétesz világnapot minden évben november 14-én tartják, ezen a napon született ugyanis Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez – idézi az alapítvány közleményét az MTI.

 

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink