hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Vélemény

Kern József bűne

Bár a Magyar Nemzet Online alábbi cikke azt sugallja, hogy Kern József, több egészségügyi cég tulajdonosa piszkos üzelmekkel vádolható, erről közelebbit nem mond, és amit sejtet, azt nem igazolja; Kern bűne a cikkből kiolvashatóan csupán annyi, hogy az „egészségügyi piac a 'vadászterülete'”. Fúj, ez a csúnya kapitalizmus...

H1N1 vírusteszt: kéz kezet mos?

Sokan és sokat panaszkodnak amiatt Magyarországon, hogyan packáznak velük a hivatalok és a hatóságok. Ennek fordítottjáról azonban kevesebbet hallani. Arról, milyen rettenetes lelkiismeret-furdalás közepette dolgoznak az adófizetők által fenntartott intézményi, hivatali és hatósági vezetők. A legérdekesebb talán az, hogy megalázó helyzetük ellen nem panaszkodnak, azt valamilyen ok miatt szolgai módon tűrik.

Egyelőre nincs magyarázat például arra, hogy az egészségügyi miniszter, az országos tisztifőorvos, az engedélyezési hatóság elnöke s egy kórház vezetése miért nem bánja, ha a nyilvánosság előtt porig vannak alázva. A tarthatatlan helyzetet azonban nem a kíváncsi újságírók okozzák, hanem más. Úgy hívják: Kern József.
 
Kern József Gyurcsány Ferenc gazdasági környezetéhez tartozó üzletember. Sok cége van, ám ezeknél is többre képes jelentős befolyást gyakorolni. Az egészségügyi piac a „vadászterülete”, amelynek finanszírozására közpénz százmilliárdokat költ az ország, s amelyekből óriási összegű megrendelésekhez jutnak cégei. 
 
Csak a legfontosabbakat említve. Övé a Diagon Kft., amelyik laboratóriumokban használatos anyagokkal kereskedik, és ilyen anyagokat talál fel. Övé a Medisyst Kft. is, amely a HospInvestből vált ki, s ahhoz hasonlóan kórházak privatizációjával, majd üzemeltetésükkel foglalkozik. Ez az a cég, amelyik a mezőtúri, a körmendi és a tapolcai városi kórházat is képes volt megszerezni az önkormányzatoktól. A Corden Kft.-nek külföldön bejegyzett vállalat a tulajdonosa, ám ennek a cégnek is olyan a magatartása, mintha Kern Józsefé lenne. Ez a cég az ország számos közkórházának privatizált laboratóriumait működteti. Kezében vannak a sümegi, a szentendrei, a mezőtúri, a tapolcai kórház laborjai, a fővárosi Szent Ferenc Kórházé, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet, a Péterfy utcai kórházhoz tartozó Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet mikrobiológiája, de hozzá tartozott a körmendié és a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky-kórház mikrobiológiája is. 
 
A labordiagnosztikai anyagokkal kereskedő, illetve ilyeneket előállító Diagon, az azokat a laboratóriumaiban felhasználó Corden és a kórházakat üzemeltető Medisyst által képződött rendszert egy érzékelhetően közös akarat irányítja. Kern Józsefnek azonban kettő van a tulajdonában, s váltig állítja, hogy a Corden Kft.-hez semmi köze. Ezt az állítását akkor is fenntartja, ha a saját vállalatai és a Corden cégadatai között nagyon sok jelentős személyi és egyéb átfedés található. S még akkor is tagadja Kern a céggel való szoros viszonyt, ha bizonyíthatóan az ő megbízásából jártak el munkatársai a Corden ügyében, illetve ha a Corden ügyvezetője bizonyíthatóan intézkedett Kern saját cégének üzleti ügyében is. Kern ódzkodása a Corden vállalásától nem véletlen. Ugyanis ha – feltételezve, de nem megengedve – kiderülne erről, hogy az valójában az ő cége, vagy az, hogy a közegészségügybe mélyen behatolt Diagon– Medisyst–Corden alkotta rendszer az ő irányítása alatt áll, akkor nagyon nagy lenne a baj. Akkor köztisztviselői fejeknek kellene hullaniuk a porba az egészségügyi közigazgatásban. Az állammal való kapcsolatuk miatt a Diagon–Medisyst–Corden-rendszer elemei ugyanis egymással összeférhetetlenek. És ezt Kern József, valamint a rendszerrel kapcsolatba kerülő összes hivatalnok és intézményvezető is tudja – olvasható a keddi Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.
 
 
A Diagon egy magyar tulajdonú, fő profilját tekintve hematológiai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég - azaz különböző vér alakelemek kimutatásához használt készülékekhez gyártanak reagenseket. Az alapító, Kern József 1989-ben hozta létre a céget, negyvenezer forintos alaptőkével, első évi bevétele 68 300 forint volt. Ma a cég mintegy száz országba exportálja termékeit, gyártóüzeme van Brazíliában és Indonéziában is, tavalyi magyarországi adózott nyeresége 500 millió forint volt. A Diagon a világon egyedülálló profillal rendelkezik: ez az egyetlen cég, mely a létező összes vezető hematológiai géptípushoz tud reagenst gyártani. Élen jár a kutatás-fejlesztésben: szabadalmai segítségével a megbetegedések olcsóbb és gyorsabb tesztelésére nyílik lehetőség.

 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés