hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Kéretlen védőoltások: Zalában utánajártak

A zalai kormányhivatal szerint beleegyezés nélkül nem adtak be védőoltásokat a megyében – jelenti az MTI

A Zala Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének vezetője, Paizs Teréz az MTI érdeklődésére annak kapcsán nyilatkozott, hogy a zalaegerszegi Nebáncsvirág Egyesület feljelentést tett májusban, mert feltételezése szerint esetenként a szülők megkérdezése nélkül adtak be gyerekeknek pneumococcus elleni oltást.

A zalai népegészségügyi szerv vezetője azt mondta: vizsgálatuk szerint minden dokumentáció rendelkezésre áll, ebből kiderül, hogy a szülőket tájékoztatták, amelyet beleegyező nyilatkozatok aláírásával is alátámasztottak.

A zalaegerszegi székhelyű egyesület májusban közleményben tudatta: több szülő és gyermekorvos tapasztalata szerint a kötelező védőoltásokkal együtt - külön kérés és értesítés nélkül - beadják a térítésmentes és választható pneumococcus elleni oltást is, de a civil szervezet szerint, ha az esetleg jó szándékú gyakorlat is, törvénysértő. Mivel ez az oltás nem része a kötelező oltási rendnek, "ezért az állam nem is vállal az esetleges mellékhatásokért felelősséget" - írták annak idején.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés