hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kellene még gyógyszer, kötszer, pelenka

Jelentős részben egészségügyi ellátást, gyógyszert, higiéniai csomagokat biztosítanak a formális segélyszervezetek a menekülteknek, amihez további forrásokra van szükségük - derül ki az MNO körképéből.

Az Ökumenikus Segélyszervezet eddig megközelítően 10 millió forintot küldött a menekültek segélyezésére, kimerülő forrásaikat most az ACT Alliance nemzetközi segélyszervezeti szövetség alapjából próbálják pótolni – írja a lap.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat  egyelőre saját forrásaiból fedezi a kiadásokat, de miután jelentős mennyiségű gyógyszert, kötszert, higiéniai terméket és pelenkát használnak fel, ilyen adományokat köszönettel fogadnak. Orvosaik és segítőik esténként  felkeresik azokat a helyszíneket, ahol a menekült családok nagy számban gyűlnek össze, és ellátják a segítségre szorulókat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a debreceni befogadóállomáson nyújt augusztustól orvosi segítséget, miután az oltalmazottak körében jelentős az igény az egészségügyi protokoll-ellátásra, valamint az alapvető gyógyászati, gyógyszerészeti készítményekre.

A Baptista Szeretetszolgálat május óta segíti a már oltalmazott, vagy menekültstátussal rendelkező családokat és egyedülállókat, akiknek szállást is biztosítanak – olvasható az mno.hu összeállításában.

A legnagyobb segélyszervezet aktivizálódásáról a Napi.hu adott hírt „Szolidaritásra szólít a Magyar Vöröskereszt”  címmel.

Elindította 1359-es adományvonalát a Magyar Vöröskereszt, hogy növelni tudja menekült ügyben kapacitásait. A szervezet a fővárosban elsősegélynyújtó ügyelettel, Röszkén egészségügyi csomagok osztásával, pszichoszociális ellátással és elsősegélynyújtással van jelen, Bicskén pedig felkészült arra, hogy a vasútállomáson tartózóknak vízosztással segítsen – olvasható a napi.hu-n.

A NOL ugyanakkor a Migration Aid felhívását közli, ők bár nagyon hálásak a leírhatatlan mennyiségű adományért, de az összes raktárjuk megtelt.  A MigAid ezért arra kér mindenkit, hogy míg készleteik le nem csökkennek, addig ne küldjön senki adományokat, se a Verseny utcába, se a Kálváriába, se a Tranzitokba. A civilek a Facebookon fogják jelezni, ha újra tudnak adományokat fogadni

 

 

(forrás: MNO, Napi.hu)
hirdetés

Könyveink