hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Keleti orvoslás Kaposvárott

Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem lehet mindent gyógyszerekkel gyógyítani, ezért a kaposvári kórház nyitott a távol-keleti orvoslás sok ezer éves eredményeinek felhasználása előtt, közli a sonline.hu.

Ezt Moizs Mariann stratégiai főigazgató helyettes mondta a lapnak, miután Oláh Tibor orvos-igazgatóval és több más szakterület vezetőjével kínai delegációt fogadott.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban már az idén elkezdődhetnek a reumatológiai szakrendelés utáni akupunktúrás kezelések, miután az intézmény egyik gyógyítója elsajátította ezt a gyógymódot. A távlatok között a Kaposvári Egyetemmel együttműködve a képzések, valamint és a szakembercserék lehetősége is felvetődött.

A kínai orvosokat elsősorban az európai sebészeti gyakorlat érdekelné, míg a magyarok a távol-keleti orvoslást tanulmányozhatnák. Ilyen egyetemi képzések már jelenleg is folynak hazánkban, tanszék is működik, de a közkórházi felhasználás még gyerekcipőben jár.

Moizs Mariann szerint a kínai gyógyászati eredmények nem azonosak a természetgyógyászattal, hanem sokkal többek annál. Az akupunktúra és akupresszúra mellett a keleti gyógyászat számos, sok évezredes eredményét érdemes alkalmazni a nyugati orvoslás alternatív vagy kiegészítő kezeléseként. Ennek jogi és együttműködési kereteit még ki kell dolgozni; ennek volt első lépése a kínai delegáció látogatása.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés