hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kedden nyit a függő gyerekek otthona

A Népszava és a Magyar Hírlap is beszámol arról, hogy szenvedélybeteg fiataloknak nyit otthont Ráckeresztúron a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója.

A harminc gyerek befogadására alkalmas otthonba december elsején költözhetnek be azok a 10 és 18 év közötti fiúk, akik valamilyen függőségben érintettek, legyen az kémiai vagy viselkedési, például számítógép-, illetve Facebook-függőség.

Ráckeresztúron 1986 óta működtet drogterápiás otthont a misszió. A három-hat hónapos terápia célja, hogy a fiatalok megismerjék önmagukat, és ráébredjenek arra, hogy "tisztán, józanul is lehet, sőt érdemes élni". A gyerekek önként mennek, és a terápia során sem lesznek bezárva az intézmény falai közé, ahol nincsenek rácsok, fegyőrök, de még biztonsági őrök sem. A házban 15 munkatárs: pszichiáter, pszichológus, addiktológus, szociális munkás, négy tanár, oktatásszervező, szociális gondozó és ápoló foglalkozik majd a gyerekekkel  – írja  a Népszava.

„Mi adunk egy lehetőséget. Lesz, aki ezt úgy fogja értelmezni, hogy kicsit megpihen, és lesz, akinek komoly célja a változás. Mind a kettőre nyitottak vagyunk. Egy ilyen közegben ugyanakkor nagyon hamar megszülethet a fiatalban a változás vágya” – idézik a magyarhirlap.hu-n Orsolics Zoltán Zénót, a kifejezetten gyerekekre szabott új otthon szakmai vezetőjét.

 

hirdetés

Könyveink