hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kásler a háziorvosokról

Hamarosan használhatják egyéb szakvizsgáikat a háziorvosok az alapellátásban, fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Kásler Miklós.

Már folyamatban van annak a törvénynek az előkészítése, amelyik lehetővé tenné a háziorvosok számára, hogy használhassák különböző szakvizsgáikat az alapellátásban – közölte az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában.

– A törvény előkészítése folyamatban van, a törvény meg fog születni. Leírjuk, hogy a különböző kompetenciákkal milyen szakorvosi tevékenységeket lehet végezni az alapellátásban is. Folyamatban van annak leírása, hogy milyen gépek és műszerek szükségesek ehhez – sorolta a tárcavezető.

Kásler Miklós hangsúlyozta, fontos, hogy minden orvos, aki az alapellátásban dolgozik, használja az elektronikus egészségügyi szolgáltató teret.

– A családi orvos digitális úton tudja a leleteket továbbítani, konzultálni tud róluk az ellátási hierarchia következő szintjével, és nem a beteget kell utaztatni a következő ellátási helyre, ami azt jelenti, hogy nyilvánvalóan a járóbeteg-szakrendelések, ennek folyományaként a kórházak és a progresszivitás magasabb csúcsain álló intézmények tehermentesülhetnek – mondta Kásler Miklós, aki szerint máris csökken ezáltal "a virtuálisan vagy reálisan esetleg jelentkező szakemberhiány".

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés