hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kásler: Nem a Boston Consulting szabja meg az átalakítást

A Belügyminisztérium csak szervezeti kérdésekben dönt, a szakmai tartalmat az Emmi biztosítja az egészségügy átalakításhoz, mondta Kásler Miklós.

A Belügyminisztériumnak eszében sincs orvosszakmai kérdésekben döntéseket hozni, a magyar egészségügy átalakítását nem a Boston Consulting Group fogja megszabni – szögezte le Kásler Miklós a Miniszteri percek című interjúsorozat legújabb, tízedik epizódjában. A tárcavezető hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban a miniszter elismételte, hogy a koronavírus-járvány markánsan megjelenítette az egészségügyi ellátórendszer erényeit és hiányosságait, ez utóbbiakat kiküszöbölve kell úgy a struktúra, mint a finanszírozás átalakításával kedvezőbb helyzetbe hozni az ágazatot.

Míg az állampolgárok a nemzeti konzultáció keretében, addig az egészségügyben dolgozók a minisztérium által indított felmérés során oszthatják meg tapasztalataikat, hiszen ők alakítják, formálják az egészségügyet – mondta Kásler Miklós.

Bár a Belügyminisztérium valóban szerződött a Boston Consulting Grouppal, mint tanácsadó céggel, úgy a belügyi, mint az egészségügyért is felelős Emmi 15-20 egyéb szervezet, köztük az orvosi és gyógyszerészi kamarák véleményét is kikérte az átalakítással kapcsolatban, emellett véleményt nyilvánított a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank is – emlékeztetett a miniszter, aki szerint a fajsúlyos döntések meghatározásakor fontos a széleskörű tájékozódás.

Az egészségügy átalakítása során a Belügyminisztérium a szervezetfejlesztésben vesz részt, szakmai tartalommal az Emmi tölti meg a programot – hangsúlyozta a politikus, és azt is kiemelte, hogy a Boston Consulting Group nem fogja megszabni a magyar egészségügy átalakítását, de a cég nemzetközi tapasztalatait figyelembe veszik: „Amit használhatunk, használunk, amit nem, azt nem”.

„Olyan egészségügyet építünk, amelyben az emberek és az egészségügyi dolgozók is jól érzik magukat, mert a sajátjuknak tekintik” – mondta a miniszter.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink