2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Karikó Katalin befejezi a munkát BioNTech-nél

A Blikk idézi a Nők Lapja interjúját, amelyben Karikó Katalin bejelentette, hogy szeptember végétől már nem dolgozik a BioNTechnél.

A világhírű magyar biokémikus nemrég egy nagyinterjút adott, amelyben az életéről, az mRNS vakcináról és az új feladatairól is mesélt, illetve arról, miként vélekednek a magyar tudósokról nyugaton – írja a Blikk, a Nők Lapja nyomán.

Karikó Katalin magyar biokémikus, az mRNS-vakcina egyik feltalálója már több mint 70 elismerést, kitüntetést kapott, az áttörés miatt a sejtszintű gyógyítás terén.

Szerinte Amerikában is tudják, hogy a magyarok dolgos, szorgalmas emberek, vagyis nem csak mi hisszük, hogy a magyar tudomány világhírű, bár Karikó Katalin szerint egy kis összefogassál még többre tudnánk jutni.

„És ha összefognánk és segítenénk egymást, még többre jutnánk. Ha sok kutatónak nem lenne akkora az egója, jóval előrébb tarthatna a világ. Csak sokan nem akarják az eredményeiket másokkal megosztani, mert maguknak kívánják a dicsőséget. Utóbbiért én nagyon ritkán küzdöttem, talán egyszer vagy kétszer: az egyik alkalommal akkor, amikor Drew Weissmannal szabadalmaztattuk az RNS-eljárásunkat. A beadáskor az én nevem szerepelt elöl, de amikor a hivatalból visszajött az egyetemhez a szabadalom, kiderült, hogy megcserélték a nevünket, biztos azt gondolták, ő az okosabb. Na, akkor az asztalra csaptam! Igaz, hogy a korrigálásért az egyetemnek fizetnie kellett, de ezt akkor sem hagytam” – nyilatkozta Karikó.

Az interjúban bejelentette, hogy szeptember végétől már nem dolgozik a BioNTechnél.

(forrás: Blikk)

cimkék

hirdetés

Könyveink