2024. április. 19., péntek - Emma.

Karanténban a Nyírő krónikus belosztálya

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

Az osztály lezárása a lap kórházi forrása szerint nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztályról pedig „már úgyis kifelé mentek a betegek”.

Az elmúlt egy hónapban több mint tucatnyi kórház különböző részlegeit kellett lezárni és/vagy az egészségügyi dolgozóit karanténba helyezni koronavírus-fertőzés miatt.

Az első számú járványkórház, a fővárosi Szent László Kórház mellett a János-kórház több részlegén is volt már ilyen eset az utóbbi hetekben, de előfordult már a szintén budapesti Bajcsy, a Szent Imre, a Jahn Ferenc és az Uzsoki Utcai Kórházban, a pécsi megyei kórházban, de a Nyírő Gyula Kórházban dolgozó, a hvg.hu-t informáló dolgozó azzal igyekezett bagatellizálni az intézményében elrendelt zárlat jelentőségét, hogy „ma már nincs olyan kórház, ahol ne lett volna pozitív beteg, illetve ennek következtében fertőzött orvos és ápolási személyzet".

A koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának múlt csütörtöki ülésén azt mondta, (az akkori 1652 ismert fertőzöttből) 183 egészségügyi dolgozó fertőződött meg.

A teljes információ

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés