hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kapacitáshiány a szolnoki gyermek intenzíven – műtétek maradnak el

A 444.hu idézi a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát, miszerint "a Kórház rendelkezésére álló feltételek mellett olyan műtét nem végezhető, mely előreláthatólag gyermek intenzíves ellátás igényel."

Ismét a Facebookon hozták nyilvánosságra a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát, amelyből kiderül, hogy a gyermek intenzív kapacitáshiánya miatt nem lehet olyan műtéteket végezni, amelyet követően az ITO-ra kell fektetni a kis betegeket.

Így ezeket a gyermekeket a rendelet szerint olyan intézményekbe kell szállítani, amelyek kb. másfél, két órás távolságra vannak, hiszen ezen kórházak rendelkeznek gyermek intenzíves kapacitással a Szolnoki Kórház "közelében" – idézi az iratokat ismertető bejegyzést a 444.hu.

„Egy súlyos balesetben sérült gyermek másfél-, két órás további utaztatása a definitív, azaz a végleges ellátóhelyre akár a gyermek halálát is okozhatja” és „hasonlóan végzetes lehet a késlekedés egy-egy akut fül-orr-gégészeti megbetegedés, vagy akut hasi katasztrófa esetén”.

„A Szolnoki Kórház vezetése legalább nem próbálja klímacserével, és egyéb tervezett karbantartással elfedni a valóságot, és azt sem állítja, hogy a gyermekek érdekei nem sérülnek, akkor ha kiesik a gyermek intenzíves ellátás, ahogyan ezt a Békés Megyei Központi Kórház igazgatója nyilatkozta, hanem beleáll és jelenti, ha megoldani nem is tudja ezt az országos problémát” – olvasható továbbá a posztban.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink