2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Káoszban kapkodják a fejüket a háziorvosok

Kaotikussá vált az oltási folyamat, miután sms-ben is folyik az invitálás és közvetlenül online is lehet jelentkezni, írja a Népszava.

Értelmetlen versenyfutást indított az oltásszervezők között az operatív törzs – így látják a Népszavának nyilatkozó háziorvosok. Kaotikussá vált az oltásszervezés miután néhány napja megnyitották a közvetlen online jelentkezési lehetőséget is, de a háziorvosoktól sem vették el a feladatot. Szerdán az operatív törzs tájékoztatóján jelentették be, hogy a Sinopharm mellett már AstraZenecával is oltják majd azokat, akik online foglalnak oltópontot és időpontot. Emellett zajlik az sms-ben való invitálás is az oltópontokra.

Miután ugyanazon betegek több forrásból kapnak meghívást ugyanarra az oltásra, csak a telefonáláskor tudjuk meg, hogy már máshonnan is kapott időpontot a páciensünk – mondta a lapnak Darvai László. – Olyan ez mintha a háziorvosok erőfeszítéseit vennék semmibe. Miközben folyamatosan telefonálunk, tíz páciensből 6-7-től az a válasz, hogy már van időpontjuk vagy oltásuk. Így sokkal kevesebb vakcinát adhatnak be a háziorvosok, mint azt tervezték, illetve amennyi oltóanyaghoz jutottak, ráadásul egy csomó energiájuk megy el feleslegesen a szervezéssel is. Hozzátette: ő az egészségügyi E-térben legfeljebb azt tudja ellenőrizni, hogy ki az, akit már beoltottak, de hogy ki regisztrált sikeresen már máshová, azt nem.

A kérdésre, hogy a páciensek szempontjából mi a jó stratégia, kinek érdemes az online jelentkezés helyett várnia a háziorvosára, Darvai László azt mondta: annak, aki nem fogadja el a most felkínált Sinopharm vagy AstraZeneca oltást. Ő ugyanis abban bízik, hogy néhány héten belül ismét olthatnak a háziorvosok Pfizer illetve Moderna vakcinával is.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés