hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Kancellária-rendszer és Péterfy-jövő

A nepszava.hu cikke a kancellária-rendszerről és a Péterfy Sándor Utcai Kórház jövőjéről közli a friss híreket. 

Hiába tiltakozott gyakorlatilag a teljes kórházi szakma, a kormány megadta a felhatalmazást Ónodi-Szűcs Zoltánnak a kancelláriarendszer bevezetésére – ezt a Népszava munkatársának kérdésére jelentette ki Lázár János a tegnapi Kormányinfón. 

Hogy pontosan mi lesz a feladata a 8–10 intézményenként állítólag pályázati úton kiválasztandó, egészségügyhöz és pénzhez is értő vezetőknek, még mindig nem tudni pontosan, mert az egészségügyi államtitkárság az utolsó percig őrzi a titkokat. A fővárosi ellátás átszervezésének ismertetésekor el is árulták ennek okát: nem szeretnék, ha a politikusok idő előtt beleszólnának a szakmai anyagok előkészítésébe – írja a hírportál.

Az államtitkár szerint egy sor döntést ki kell hozni a kórházak falai közül ahhoz, hogy a mostaninál jobb szerkezetben lehessen elkölteni a rendelkezésre álló pénzt. Ha tényleg megvan a kormányzati jóváhagyás, hamarosan kiírhatják a kancellári pályázatokat is, az előzetes tervek szerint ugyanis a kancellári hivataloknak januártól működniük kellene.

A budapesti ellátás átszervezésének részleteiről a kórházigazgatókat szerdán tájékoztatták, ekkor derült ki, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis megmarad az aktív ellátás a Péterfy Sándor Utcai Kórházban. Az intézmény főigazgatója a Népszavának tegnap elmondta, hogy saját, korábban kidolgozott fejlesztési elképzeléseiket valósíthatják meg, ha a baleseti intézet 2020 után átköltözik a Haller utcánál megépülő dél-pesti sürgősségi centrumba – olvasható a nepszava.hu-n.

 

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink