2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Kampány a túlzott alkoholfogyasztás ellen

Száraz november címmel harmadjára indít kampányt a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány.

Legalább egymillió embernek van komoly alkoholproblémája Magyarországon – Békési Tímea addiktológiai konzultáns, az alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatornán. Az alapítvány az "Egy hónap alkohol nélkül" mottóval elsősorban az úgynevezett kockázati alkoholfogyasztókat – azokat az embereket, akik az egészséget károsító mennyiségben fogyasztanak szeszes italt  szeretnék arra ösztökélni, hogy egy hónapig egyáltalán ne igyanak alkoholt.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának egy 2017-es kutatása szerint a fiatal nők alkoholfogyasztási szokásai semmiben nem különböznek férfi társaikétól – mondta, hozzátéve, ezért fókuszál idei kampányuk a nők alkoholfogyasztására. A műsorban elhangzott, évente 12 liter tiszta szesz az átlagos alkoholfogyasztás Magyarországon, ez azt jelenti, hogy minden negyedik magyar alkoholista.

A kampány brit mintára indult, a szigetországban tízéves hagyománya van.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink