hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Junior Prima díjak a magyar tudományban

Tizedik alkalommal adták át a Junior Prima díj magyar tudomány kategóriájának elismeréseit a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében.

A Prima Primissma Alapítvány és a kategória társalapítója, a Magyar Fejlesztési Bank elismerését idén Antal László (hidrobiológia), Dékány Éva (nyelvtudomány), Ivády Viktor (fizika), Janacsek Karolina (pszichológia), Kardos Ádám (fizika), Maléth József (orvostudomány), Molnár László (csillagászat), Szalay Gergely (idegtudomány), Tárnoki Ádám (orvostudomány), Tárnoki Dávid (orvostudomány) és Tóth Arnold (orvostudomány) nyerte el.

A díjakat Lovász László, az MTA elnöke és Bártfai-Mager Andrea, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos adta át.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben határoztak úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A harminc év alatti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat a Prima Primissima elismeréshez hasonlóan több kategóriában jelölik, tehetségük elismeréseképpen.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink