hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Jövő héten is lesz iskolai oltási akció

Jövő héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolákba, hogy beadják a második vakcinát a tanév elején koronavírus ellen beoltott diákoknak.

A diákok  már az első oltás során megkapták a második oltás pontos  időpontját és helyszínét. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. Kérjük, hogy az oltást igénylő szülők jelezzék ezt az igényüket az iskola felé.

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 228 ezer 12-17 év közötti diák vette fel eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága. A 18-19 éves korosztály 61%-a már beoltatta magát, ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével. 

Az iskolai oltások első fordulóján  több mint kétezer helyszínen közel 47 ezer diákot oltottak be. Emellett továbbra is folyamatosan nyitva az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasolják a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár az elmaradt második és a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

 

(forrás: koronavirus.gov.hu)
hirdetés

Könyveink