hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Jótékonysági koncert a Szent János Kórház javára

A Szent János Kórház és gyermekosztályának alapítványa, az Aprónép Alapítvány szeptember 29-én jótékonysági koncertet szervez a gyermekellátás javításának támogatására.

A jótékonysági koncert bevételét új ultrahang készülék vásárlására szeretnék fordítani. A gyermekellátást jelenleg ugyanis egy 25 éves ultrahang készülék szolgálja ki, amelynek képminősége hagy már némi kívánnivalót maga után. A készülék a gyermekellátás szinte minden területén használható: koponya és hasi sérülésektől, vakbélgyulladás és bélelzáródás diagnózisán keresztül a szívrendellenességek diagnózisáig.

A Szent János Kórház és gyermekosztályának alapítványa, az Aprónép Alapítvány jótékonysági koncertje szeptember 29-én, este 19 órakor kezdődik a MOM Művelődési Központban. A fővédnökséget Tarlós István főpolgármester és Pokorni Zoltán, Hegyvidék polgármestere vállalta.

Budán a gyermek-egészségügyi ellátást a Szent János Kórház gyermekosztálya, szakrendelései és szakambulanciái biztosítják. Az osztályon és a szakrendelésen dolgozó orvosok, szakdolgozók sokszor csak emberfeletti teljesítménnyel és erőfeszítéssel tudják biztosítani a beteg gyermekek színvonalas ellátását.

Az egyre korábban ismertté vált betegségek, a prevenciós szempontok térnyerése és az egészségtudatosság növekedése miatt az osztály forgalma, az itt ellátott gyermekek száma évről-évre nő. Ezzel sajnos nem tart lépést sem az orvosok és egészségügyi dolgozók létszámának gyarapodása, sem a korszerű diagnosztikai eszközök beszerzésének lehetősége. Sokszor 15-20 éves eszközökkel, s orvosi leleménnyel történik a diagnózisok felállítása, gyógyítási terápiák beállítása, a gyógyulás követése.

A Szent János Kórház vezetői arra kérik a beteg gyerkekek szüleit, az intézmény iránt elkötelezett kerületi, illetve a kórházhoz tartozó lakosokat, tiszteljék meg a gyógyítás iránt elkötelezett orvosokat azzal, hogy részt vesznek a koncerten, ezzel járuljanak hozzá a készülék megvásárlásához. Kérik, hogy amennyiben lehetőségük van további támogatásra, úgy a CIB 10700244-48429900-51100005 számlaszámra küldjék adományukat.( A megjegyzéshez kérik odaírni: „Jótékonysági koncert”.)

 

MedicalOnline
a szerző cikkei

hirdetés

Könyveink