hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jön a természetes fogamzássegítés

A hvg.hu szerint klözepesen kioktató választ kapott Bangóné Borbély Ildikó, mikor arról érdeklődött Kásler Miklós miniszternél, mire költenek el 140 millió forintot.

Június végén hozta szóba a KDNP-s Nacsa Lőrinc a parlamentben a természetes fogamzássegítés támogatását, arról beszélt, a családok gyarapodása érdekében a termékenységet javító egészségügyi, oktatási és lelki szolgáltatást nyújtó állami vagy egyházi fenntartású intézmények ellátásának a fejlesztésére a kormány támogatást ad, például terápiás programokra, tanácsadásra, továbbképzésre. Erre jut majd 140 millió forint.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista politikus írásbeli kérdést tett fel az Emberi Erőforrások Miniszterének, hogy kiderüljenek a részletek. Rétvári Bence államtitkártól érkezett a közepesen kioktató válasz. Egy 2017-es kormányhatározat alapján osztják a pénzt. "A program része az egészségnevelés, fókuszálva a meddőségi problémákat okozó lelki okok alapos körüljárására". A támogatásból különböző terápiás programokat valósítanak meg gyermektelen párok részére. Ezek között szerepel a család pszichés támogatásának gyakorlata, a családdá válás lelki folyamatai, vagy az anyaság és apaság szerepei. A terápiás programok nemcsak az előadásokból, hanem hozzá kapcsolódóan életvezetési, étkezési, egészségügyi tanácsadásból, speciális tornából, gyakorlatokból, egyéb programokból is állnak.

A programban részt vevő szakemberek számára negyedévente egy alkalommal biztosítanak továbbképzést, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink