hirdetés
2019. január. 23., szerda - Zelma, Rajmund.
hirdetés

Jó híreket! Vagy mégsem?

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – írta a Népszava. Az ÁEEK cáfol.

hirdetés

Az egészségügy hírének gyógyítását is a kórházaktól várja a kormányzat – csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak a gyógyító intézmények vezetői. Hetente két róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a "központba". Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból. Információink szerint a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni: ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket. A kórházakat már így is sikerült izgalomba hozni, erre utal legalábbis az: már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják ezt az újabb fenntartói kérést. Lapunk úgy tudja, hogy van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Érzékeltették, hogy nincsenek nagyon meglepve, "van gyakorlatuk az elhallgatásban", és a "hülye feladatok" teljesítésében.

ÁEEK: nincs semmiféle utasítás a kórházaknak pozitív hírekről

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerint semmilyen utasítás nincs érvényben arra vonatkozóan, hogy heti két pozitív hírt kell a kórházaknak a médiában közölnie. Az ÁEEK szerint nincs ilyen utasítás, ugyanakkor – mint írták  minden, az egészségügyi ellátás területén keletkező fejlesztést és eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal. Hozzátették: a Népszava "az egészségügyben dolgozók valós eredményeit támadja nemtelenül". "Láthatóan a kampányban a Népszava barmilyen álhírt és hazugságot képes leírni".

A Markhot Ferenc kórház nem kapott utasítást kötelező sajtómegjelenésre

Az egri Markhot Ferenc kórház főigazgatója, Vácity József az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta, egy kórháznak fontos, hogy megjelenjen a sajtóban, volt, hogy 20 megjelenése volt egy héten. Hangsúlyozta: nem kaptak "ukázt" arról, hogy mit kell tenni, és szerinte az ország összes kórházigazgatója tudja a dolgát. Ebbe beletartozik a sajtóval való kapcsolattartás is. A főigazgató megjegyezte, kifejezetten károsnak tartja, amikor egyes sajtótermékek negatív színben tüntetik fel az egészségügyet, mert elbizonytalanítják az embereket.

 

 

 

(forrás: Népszava, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink