hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Játékterápia a Margitszigeten

Együtt alkotnak a NOHA Stúdió ifjú képző- és iparművészei a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeivel és egészséges társaikkal augusztus első szombatján a margitszigeti Holdudvar Galéria kertjében.

A közös alkotással ahhoz a lelki- és szellemi rehabilitációs programhoz csatlakoznak a résztvevők, amelyet a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája már évek óta sikeresen alkalmaz. Garami Miklós gyermekonkológus, a klinika osztályvezető főorvosa elmondta: a játékterápia azt az életmódot biztosítja a beteg gyermekeknek, amelyet a betegség elvesz. A klinikán a kicsik a gyógyszeres terápia után különböző foglalkozásokon vehetnek részt, amely hozzájárul a testi-lelki gyógyuláshoz. Most először a játékterápiát a kórház falain kívül biztosítják. Az eseményen 15-20, döntően daganatos betegségben szenvedő gyermek vesz részt. A program nyitott más egészséges fiatal számára is. Amennyiben a közös alkotás jól sikerül, szeretnék a programot rendszeressé tenni.

A NOHA Stúdió és Alkotóműhelyt fiatal képző- és iparművészek hozták létre 2006 májusában a testi és lelki egészség együttes védelme érdekében. Idén nyáron a stúdió munkatársai a gyermekeknek szervezett kézműves foglalkozásokkal kiköltöztek a Margitszigetre. Szombatonként a Holdudvar Galéria kertjében várják - hétről hétre változó programmal - a gyermekeket és szüleiket.


MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés