2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Járvány: ezek a legmagányosabb európai országok

A Kaspersky  biztonsági cég új kutatása szerint az olasz Európa legmagányosabb nemzete, ugyanis 2020 áprilisa óta ötből három (59%) olasz érezte magát magányosnak, közli a 24.hu.

Európa országai lassan kezdik megszokni az életet a koronavírus-világjárvány árnyékában. Olaszország – a világjárvány által legjobban sújtott országok egyike – lazított a társadalmi távolságtartási intézkedéseken, ám a világjárvány rányomta bélyegét a lakosok mentális egészségére. Az olaszok több mint egyharmada (37 százaléka) állítja, hogy magányosabbnak érzi magát, mint a világjárvány kitörése előtt. Ezeket az érzéseket nem meglepő módon elsősorban az váltotta ki az olaszok körében, hogy nem találkozhattak személyesen a barátaikkal vagy a családtagjaikkal (78%), illetve hogy nem hódolhattak a hobbijuknak vagy nem sportolhattak (49%).

Európában egy olyan trend is látható, hogy a városi területeken élők nagyobb valószínűséggel érzik magukat magányosnak, mint a vidéken élők. Nem kivétel ez alól Olaszország sem, ahol a kis- vagy nagyvárosokban élő olaszok közül ötből három (61%) érezte magát magányosnak a világjárvány alatt, míg a vidéki falvakban élők esetében ez csak a válaszadók kevesebb mint a felére (48 százalék) volt igaz. Összehasonlításképpen a városi területeken élő összes európai válaszadó 54 százaléka érezte magát magányosnak a krízis kezdete óta, míg a máshol élők esetében ez az arány csak 45% volt.

Az olaszokhoz képest Európa más nációi kicsit kevésbé szenvedtek a magánytól a világjárvány kezdete óta: Franciaországban például 56%, Németországban 48%, Hollandiában 46%, Spanyolországban 50%, az Egyesült Királyságban pedig 55% vallotta magányosnak magát, de a tíz legmagányosabb ország között találjuk Magyarországot is 50 százalékkal, közli a lap.

 

(forrás: 24.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink