2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jakab Ferenc: bízzunk a vakcinában!

A „vakcinaaggódókat” igyekezett megnyugtatni egy ismeretterjesztő beszélgetésben Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője, írja a 444.hu.

A pécsi virológus Constantin Tamás gyermekorvossal együtt azokra utaltak ezzel, akik ugyan nem oltásellenesek, de a sok egymásnak ellentmondó informácó miatt nem tudják eldönteni, bízzanak-e a koronavírus elleni védőoltásokban, be merjék-e majd adatni, ha elérhetők lesznek.

Jakab beszélt a vírusvektorvakcinákról is: ide tartozik többek közt az oxfordi Astrazeneca és az orosz vakcina is. Utóbbiról Jakab azt mondta, „bár nem olyan transzparens a fejlesztése, mint az oxfordinak”, és kicsit korábban vezették be, mint hogy lezárult volna a klinikai tesztelés harmadik fázisa, egyelőre nem lehet rosszat mondani róla, az eredményei ugyanolyan kiemelkedőek mint a többi vakcináé. 

A kínai Sinovac a hagyományos módszerrel, legyengített vírussal dolgozik, ami Jakab szerint nem biztos, hogy a legjobb út a koronavírus ellen, de ebben egyelőre nem lehetünk biztosak.

Jakab mindenkit arra kért, hogy ne üljön fel az álhíreknek, bízzon a vakcinákban, de addig is, tartsa be a szabályokat, viseljen maszkot, tartsa a távolságot, és figyeljen a kézfertőtlenítésre, tudósít a 444.hu.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés