hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Itt az EESZT ötéves mérlege

Az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) 2017-es bevezetése óta több mint 25 ezer szolgáltató küld adatokat a felhőbe, ebből több mint 10 ezer magánszolgáltató. Az elmúlt öt évben az ágazat szereplői több mint kétmilliárd egészségügyi adatot és több mint 300 millió egészségügyi dokumentumot rögzítettek.

Az EESZT-t is fejlesztő és üzemeltető Egészséginformatikai Szolgáltató és Fejlesztési Központ (ESZFK) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a lakosságnál az e-recept az egyik legismertebb a felhőalapú rendszerben, naponta körülbelül 800 ezer e-receptet visznek fel és váltanak ki az EESZT-n keresztül. Emellett az egészségügyi dokumentumok (laborlelet, ambulánslap, zárójelentés) elektronikus elérése és letölthetősége is elterjedt, a lakossági portálon ma már napi több mint 40 ezer bejelentkezést regisztrálnak.

Közölték azt is, hogy az EESZT alapja olyan e-health megoldások bevezetésének, amelyek lehetővé teszik, hogy az okoseszközök révén szerzett, az egészségi állapotra vonatkozó információk (megfelelő ellenőrzés után) bekerülhessenek a felhőbe, ezzel is segítve a hatékony megelőzést. További fejlesztési irány az online időpontfoglalás elindítása az alap- és szakorvosi vizsgálatokra, laboratóriumi és diagnosztikai vizsgálatokra, tudatták.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!