hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Itt az eddigi leghatékonyabb koronavírus elleni gyógyszer?

A Molnupiravir képes lehet 24 óra leforgása alatt megakadályozni, hogy a megfertőződött ember továbbadja a koronavírust, írja a hvg.hu.

Könnyen lehet, hogy az eddigi leghatékonyabb gyógyszert sikerült kifejleszteni, ami segíthet leküzdeni a koronavírus-járványt. Az új antivirális szer a Molnupiravir nevet kapta, az amerikai Georgia Állami Egyetem Biomedicina Tudományok Intézetének kutatói pedig azt állítják róla, hogy képes 24 óra alatt megakadályozni, hogy a fertőzött személy továbbadja a vírust.

A Nature Microbiology című tudományos szaklapban megjelent publikációban a tudósok azt írják, ez az első, szájon át bevehető szer, amivel ilyen hatást lehet elérni. A várakozásuk szerint a Molnupiravir igen komoly segítség lehet a koronavírus terjedésének megállításában.

A vírus szaporodását gátló gyógyszert az atlantai Emory Egyetemen fejlesztették ki, eredetileg az influenza kezelésére. Jelenleg a három fokozatú klinikai tesztelés második fokozatánál tart. Ez azt jelenti, hogy már a koronavírussal fertőzött betegek kapják meg: öt napon keresztül, 12 óránként, különböző dózisokban, hogy kiderüljön, mi az ideális adagolás, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés