hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Itt a negyvenmilliárd a budapesti ellátásra

Megjelent az EBP-re szánt 40 milliárdos keret felosztásáról szóló kormányhatározat, a Magyar Közlönyt a WebOrvos szemlézi.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) idei évben elkölthető összegéről és a kórházakra leosztott szakmai tartalomról és forrásokról közli a részleteket a Magyar Közlöny, amelyet a WebOrvos szemléz: a kormány egyetért azzal, hogy a 40 000,0 millió forint összegből 18 300,0 millió forintra 2017. évben kötelezettségvállalás történjen, és annak kifizetésére a 2018. évi központi költségvetés terhére kerüljön sor. 

A listából kiderül, hogy a közvetlenül érintett fővárosi kórházakon túl az építészeti és infrastrukturális beruházások, valamint az orvostechnológiai fejlesztések érintik még például a ceglédi, a váci, a törökbálinti, visegrádi kórházakat is, sőt, még a nagykőrösi rehabilitációs szakkórháznak is szánnak szerepet és pénzt. Az EBP Előkészítési Irodája az idei program működtetésére 500 millió forintot kap a határozat szerint.

Az összesített táblázatból kiolvasható felosztási arányok alapján 21 milliárd 700 millió forintot terveznek elkölteni az orvostechnológiai fejlesztésekre, az építészeti és egyéb infrastrukturális feladatokra pedig 18 milliárd 300 millió fontot irányoz elő a határozat.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink